x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexander Lukaşenko: Belarusul a interceptat o tentativă de atac cu rachete din partea Ucrainei

Alexander Lukaşenko: Belarusul a interceptat o tentativă de atac cu rachete din partea Ucrainei

03 Iul 2022   •   18:40
Alexander Lukaşenko: Belarusul a interceptat o tentativă de atac cu rachete din partea Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a declarat că Ucraina a încercat să atace instalaţii militare de pe teritoriul belarus în urmă cu trei zile, dar toate rachetele sale au fost interceptate, a relatat agenţia de presă de stat Belta, citată de Reuters.

Lukaşenko, care nu a furnizat dovezi pentru această afirmaţie, a declarat sâmbătă că Belarus nu doreşte un război cu Ucraina, dar ar lupta dacă propriul teritoriu ar fi invadat.

„Ei ne provoacă. Trebuie să vă spun că, în urmă cu trei zile, poate ceva mai mult, s-a încercat lovirea unor instalaţii militare de pe teritoriul Belarusului. Dar, slavă Domnului, sistemele antiaeriene Pantsir au reuşit să intercepteze toate rachetele lansate de forţele armate ucrainene”, a declarat Lukaşenko, citat de Belta.

Armata ucraineană nu a comentat declaraţiile.

Lukaşenko a declarat că nu au existat trupe din Belarus care să lupte în Ucraina.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei şi a permis Moscovei să folosească teritoriul său pentru a trimite trupe în Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexander Lukașenko