x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a dispărut!

Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a dispărut!

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   12:45
Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a dispărut!
Sursa foto: antena3

Apropiați ai opozantului liui Putin, Alexei Navalnîi, susțin că încă nu se știe unde se află acesta, după ce autoritățile penitenciare au anunțat că nu se mai află în colonia penală unde își ispășea pedeapsa.

Apropiați ai liderului opoziției ruse încarcerat Alexei Navalnîi au declarat vineri că încă nu se știe unde se află acesta, după ce autoritățile penitenciare au anunțat că nu se mai află în colonia penală unde își ispășea pedeapsa, notează Reuters.

Navalnîi, un opozant al președintelui Vladimir Putin, a fost condamnat în august la încă 19 ani de închisoare, pe lângă cei 11 ani și jumătate pe care îi ispășea deja. Apropiați ai lui Navalnîi au declarat la începutul acestei săptămâni că nu se știe unde se află acesta în sistemul penitenciar. Ei se așteptau la transferul său într-o colonie cu "regim special", cel mai dur grad din sistemul penitenciar rusesc.

Un avocat al lui Navalnîi, Vyacheslav Gimadi, a declarat că au trecut 10 zile de când nu se mai știe unde se află opozantul regimului lui Putin. "Unde anume a fost dus și unde se află acum oficialii serviciului penitenciar nu au spus", a arătat Gimadi.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a lui Navalîi, Kira Yarmysh, a declarat că ”nu se știe unde a fost dus".

Navalnîi a câștigat admirația opoziției din Rusia pentru că s-a întors în țară în 2021 din Germania, unde fusese tratat pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic în Siberia. Kremlinul a negat că a încercat să îl ucidă și a spus că nu există dovezi că a fost otrăvit.

Potrivit sursei citate, susținătorii săi îl prezintă ca o versiune rusă a lui Nelson Mandela, care într-o zi va ieși din închisoare pentru a-și conduce țara.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alexei navalnîi vladimir putin