x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amanda Knox, studenta asasină, a fost condamnată

Amanda Knox, studenta asasină, a fost condamnată

de Mihaela Matachita    |    06 Dec 2009   •   00:00

Nu mai puţin de 26 de ani de închisoare. Aceasta este condamnarea pe care a primit-o Amanda Knox, studenta americană care şi-a ucis colega de cameră, acum un an, în Italia.

The Sun a relatat că Amanda Knox, fascinată de sexul periculos şi cu ciudate fantezii, s-a dovedit a fi un criminal cu sânge rece. Părinţii ei, pentru care Amanda este Miss Perfecţiune, o fiică devotată şi o studentă silitoare, au plecat de la proces în lacrimi, anunţând că vor rămâne în Italia pentru a o susţine. Ei încă mai cred că Amanda a dobândit porecla de Foxy Knokxy pentru calităţile sale sportive şi chiar îi cumpăraseră bilet de avion spre casă, sperând că va fi găsită nevinovată.

Amanda, care a studiat în Japonia şi Italia, a devenit iubita lui Raffaele Sollecito cu o lună înainte de a-i tăia gâtul colegei sale de apartament, britanica Meredith Kercher (21 de ani). La doar câteva ore de la descoperirea cadavrului tinerei, Amanda a fost văzută făcând roata şi stând în mâini. În timp ce prietenii o plângeau pe Meredith, Knox se giugiulea cu iubitul ei, fericită şi zâmbitoare. Amanda postat pe o pagină web o poveste despre drogarea şi violarea unei fete. 

În acea zi neagră din 2008, Meredith a fost imobilizată în timp ce Amanda şi doi bărbaţi au atacat-o, au susţinut procurorii italieni în faţa instanţei din Perugia, unde a avut loc procesul. Potrivit procurorilor, a fost vorba de un fel de ritual satanic, în timpul căruia Amanda a înţepat-o pe Meredith cu vârful unui cuţit, apoi i-a tăiat gâtul. În acelaşi timp, Raffaele Sollecito ar fi ţinut-o pe victimă de umeri, din spate, iar Rudy Herman Guede, student al Universităţii Leeds, ar fi încercat s-o violeze. Peste câteva luni, Amanda a fost arestată preventiv. În închisoare, a scris un jurnal despre şapte iubiţi ai ei şi despre teama de fi luat SIDA.

La proces, Amanda şi-a susţinut nevinovăţia, invocând faptul că, după crimă, i-a telefonat de trei ori mamei ei, speriată. Dar juraţii au apreciat că a telefonat pentru a-şi acoperi crima.

×
Subiecte în articol: externe