x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadoarea SUA la Moscova, convocată la Ministerul de Externe. Care sunt cerințele Rusiei

Ambasadoarea SUA la Moscova, convocată la Ministerul de Externe. Care sunt cerințele Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2023   •   16:00
Ambasadoarea SUA la Moscova, convocată la Ministerul de Externe. Care sunt cerințele Rusiei
Sursa foto: Hepta

Ambasadoarea SUA la Moscova, Lynne Tracy, a fost convocată la Ministerul rus de Externe pentru a-i fi înmânat un protest față de implicarea tot mai mare a Casei Albe în conflictul din Ucraina, scrie Reuters.

''În această privinţă, ambasadorul a fost informat că actualul curs agresiv al SUA de a adânci confruntarea cu Rusia în toate domeniile este contraproductiv.

Pomparea cu armament a armatei ucrainene şi livrarea către aceasta a unor coordonate pentru a ataca ţinte militare şi de infrastructură civilă ruseşti arată în mod clar inconsecvenţa şi neadevărul afirmaţiilor conform cărora SUA nu sunt parte la conflict'', transmite instituția, care mai precizează că ''armele furnizate Kievului, precum şi personalul care le deserveşte sunt ţinte legitime ale forțelor ruse din Ucraina''.

O altă cerință a diplomației ruse este retragerea soldaţlor şi echipamentelor occidentale din Ucraina.

''S-a observat în special că, pentru a se ajunge la o dezescaladare a situaţiei, Washingtonul trebuie să ia măsuri în vederea retragerii soldaţilor şi echipamentelor americane şi ale NATO, şi să-şi înceteze activităţile antiruse'', anunță Ministerul de Externe de la Moscova.

Totodată, i-a fost cerute explicații ambasadoarei SUA referitoare la exploziile care au avariat cele două conducte Nord Stream din Marea Baltică. 


 

×