x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie respinge acuzațiile de crime de război la Bucea

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie respinge acuzațiile de crime de război la Bucea

29 Mai 2022   •   22:05
Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie respinge acuzațiile de crime de război la Bucea
Sursa foto: Hepta

Acuzațiile de crime de război din localitatea Bucea sunt o invenție, consideră ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, citat de CNN.

"Primarul din Bucea, în declarația sa inițială, a confirmat că trupele rusești au plecat, totul este curat și calm, orașul este într-o stare normală. Nu se întâmplă nimic, nu sunt cadavre pe stradă.

Din punctul nostru de vedere, este o invenție. Este folosită doar pentru a întrerupe negocierile. Pot să vă asigur că nu este ideea noastră să ucidem civili", a precizat Andrei Kelin la emisiunea "Sunday Morning" de la BBC.

Diplomatul a explicat că forțele ruse au vizat doar infrastructura militară pentru a diminua capacitățile de luptă ale Ucrainei.

Totodată, acesya a spus că nu crede că Rusia va folosi arme nucleare tactice în această țară deoarece există prevederi foarte stricte pentru utilizarea lor, acestea putând fi folosite doar dacă este amenințată existența statului rus."Nu are nimic de-a face cu operațiunea actuală", a spus el.

Localitatea Bucea se află în apropiere de Kiev iar autoritățile ucrainene au acuzat militarii ruși că au împușcat civili înainte de a se retrage din regiune, prezentând poze cu oameni zăcând pe străzi. 

De cealaltă parte, Moscova nu recunoaște veridicitatea informațiilor și consideră că imaginile prezentate sunt false. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina bucea crime de razboi