x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ameninţare pentru Moldova

Ameninţare pentru Moldova

de Vitalie Calugareanu    |    22 Dec 2007   •   00:00

Ieri, cănd şeful diplomaţiei externe de la Bucureşti, Adrian Cioroianu, urma să inaugureze, la Chişinău, un nou sediu al Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei Romăniei, Ministerul de Externe al Republicii Moldova anunţa un verdict cel puţin surprinzător:

Diplomaţi


Ieri, cănd şeful diplomaţiei externe de la Bucureşti, Adrian Cioroianu, urma să inaugureze, la Chişinău, un nou sediu al Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei Romăniei, Ministerul de Externe al Republicii Moldova anunţa un verdict cel puţin surprinzător: Cei doi diplomaţi romăni expulzaţi din Republica Moldova la 12 decembrie au fost supuşi la această măsură pentru că reprezentau un pericol la adresa statului moldovean. "Acţiunile celor doi diplomaţi romăni pe teritoriul Republicii Moldova, incompatibile cu statutul diplomatic pe care il deţineau, puteau duce la periclitarea securităţii statului acreditar şi contravin vădit rigorilor diplomatice internaţionale", se arată in răspunsul MAE de la Chişinău.

Â

CONSULAT. Intre timp, la Chişinău a fost deschis ieri noul sediu al Consulatului romănesc. Invitatul de onoare - ministrul de Externe romăn - nu era aşteptat decăt de căţiva oameni ingheţaţi de frig, care se inghesuiau să-şi ia viza romănească. Cei de la Ministerul de Externe de la Chişinău ne-au spus că nu ştiau nimic despre vizita lui Cioroianu.

×
Subiecte în articol: externe