x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenințarea primită de utilizatorii reţelei WI-FI din metroul moscovit: „Parisul a fost ieri, Moscova este astăzi!”

Amenințarea primită de utilizatorii reţelei WI-FI din metroul moscovit: „Parisul a fost ieri, Moscova este astăzi!”

24 Noi 2015   •   13:43
Amenințarea primită de utilizatorii reţelei WI-FI din metroul moscovit: „Parisul a fost ieri, Moscova este astăzi!”

Un mesaj terorist sinistru a putut fi observat de persoanele care circulau cu metroul în Moscova. Cel mai probabil, persoana care a dorit să transmită acest avertisment a hack-uit sistemul wi-fi disponibil la în tren și în stații.

Mai mulți pasageri care călătoreau pe magistrala Kaluzho-Rizhkaya pe 20 noiembrie au depus plângeri la poliție referitoare la amenințare. Linia de metrou traversează capitala, trecând pe lângă Kremlin.

Denis Savin, una din persoanele care a primit mesajul a declarat pentru jurnaliști: „Mi-am luat tableta, am încercat să ma conectez la wi-fi, dar în loc să accesez pagina de autorizare, a apărut un steag negru, un semn în arabă și cuvinte în limba rusă”.

Se putea citi: „Parisul a fost ieri, Moscova e astăzi!”. Savin a fost îngrijorat la vederea mesajului și a abordat un polițist în stația Prospekt Mira, arătându-i captura ecranului pe care o salvase.

Autoritățile investighează această problemă pentru a descoperi cum a fost posibil ca cineva să transmită acest mesaj utilizatorilor metroului.

Operatorul rețelei wi-fi de la metrou MaximaTelecom a declarat: „Nu am înregistrat nicio defecțiune tehnică, nu există nicio dovadă a acesteia.”, scrie thesun.co.uk.


×
Subiecte în articol: Rusia atentate Kremlin kremlinul isis terorişti