x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenințările Hezbollah: Suntem de mii de ori mai puternici decât înainte

Amenințările Hezbollah: Suntem de mii de ori mai puternici decât înainte

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   22:52
Amenințările Hezbollah: Suntem de mii de ori mai puternici decât înainte
Sursa foto: Hepta

Organizația libaneză Hezbollah și-a avertizat miercuri adversarii că este „de mii de ori mai puternică” decât înainte, în timp ce luptătorii săi au avut schimburi de focuri la graniță cu forțele israeliene, în cadrul unor violențe alimentate de războiul dintre Hamas și Israel, potrivit Reuters.

Statele Unite au avertizat Iranul, care susține Hezbollah și gruparea palestiniană Hamas, să nu se implice în criză și au desfășurat două portavioane care, potrivit acestora, au ca scop descurajarea oricărui actor statal sau non-statal care încearcă să escaladeze războiul.

Oficialul Hezbollah Hashem Safieddine, într-un discurs ținut în fața a mii de susținători, a declarat că președintele american Joe Biden, premierul israelian Benjamin Netanyahu și „europenii rău intenționați” ar trebui să fie atenți.

„Răspunsul la greșeala pe care ați putea-o face cu rezistența noastră va fi răsunător”, a spus el.

„Pentru că ceea ce avem noi este credința, iar Dumnezeu este mai puternic decât voi, decât toate navele voastre de luptă și decât toate armele voastre”, a spus el, vorbind la un miting convocat ca răspuns la un atac care a ucis sute de persoane într-un spital din Gaza.

Hezbollah și Israelul au făcut schimb de focuri la frontieră aproape zilnic de când Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie, iar Israelul a răspuns cu atacuri aeriene feroce asupra Gaza.

Hezbollah a declarat că a atacat miercuri cinci locații, inclusiv o cazarmă israeliană din Zar'it și o poziție de peste graniță din zona libaneză Ras Naqoura, folosind rachete ghidate în mai multe dintre lovituri.

Armata israeliană a declarat că a răspuns la focuri de armă trase asupra posturilor sale militare din zona Zar'it și, de asemenea, a răspuns după ce militanții au tras rachete antitanc spre Kibbutzul israelian Manara și Rosh HaNikra, în apropiere de graniță.

Armata a declarat că va „continua să lovească ținte teroriste aparținând organizației teroriste Hezbollah”.

Luptele au fost cele mai sângeroase la graniță de când Hezbollah și Israelul au intrat în război în 2006.

Hezbollah a anunțat miercuri că un luptător a murit din cauza rănilor suferite marți, ridicând la șase numărul luptătorilor săi uciși în violențele de marți.

Surse Reuters au declarat săptămâna trecută că atacurile Hezbollah de până acum au fost limitate, evitând un război major. Liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat pe 13 octombrie că grupul va acționa atunci când va veni momentul.

Ministrul israelian al apărării a declarat la 15 octombrie că Israelul nu are niciun interes să poarte un război pe frontul său nordic și că, dacă Hezbollah se va reține, atunci Israelul va menține și situația de-a lungul graniței așa cum este.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hezbollah amenintari