x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii nu îi vor pe ilegali în SUA

Americanii nu îi vor pe ilegali în SUA

de Anca Aldea    |    21 Feb 2013   •   15:09
Americanii nu îi vor pe ilegali în SUA

Peste 50% dintre americani vor ca majoritatea sau aproape toţi cei 11 milioane de imigranţi ilegali care trăiesc în Statele Unite să fie deportaţi în ţările de origine. Concluzia reiese dintr-un sondaj de opinie realizat online de Reuters/Ipsos în contextul în care legislatorii americani încearcă să reformeze sistemul imigraţional din SUA.

Dintre cele 1.443 de persoane chestionate – trecute de vârsta de 18 ani - 30% au declarat că cei mai mulţi imigranţi ilegali, cu foarte mici excepţii, ar trebui trimişi înapoi la casele lor, iar 23% sunt de părere că toţi imigranţii ilegali ar trebui deportaţi din Statele Unite, fără să se facă vreun rabat.

În schimb, doar cinci procente dintre persoanele repondente ar accepta ca toţi imigranţii ilegali să continue să locuiască pe teritoriul federal american, iar 23% dintre cei chestionaţi cred că ar trebui acceptaţi un număr restrâns de imigranţi ilegali. 

Aceste rezultate sunt reflectate şi în alte sondaje de opinie realizate în anii trecuţi, scrie Reuters, ceea ce sugerează faptul că americanii nu şi-au schimbat opinia cu privire la statutul acestor imigranţi. Studiul Reuters/Ipsos apare în contextul în care actuala Administaţie de la Washington doreşte ca o nouă reformă să permită imigranţilor ilegali să obţină dreptul de rezidenţă permanentă în cel mult opt ani de la depunerea cererii la organele abilitate.


×
Subiecte în articol: americani ilegali statele unite imigranti