x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amnesty International: Iranul este ţara care execută cei mai mulţi minori din lume

Amnesty International: Iranul este ţara care execută cei mai mulţi minori din lume

26 Ian 2016   •   22:17
Amnesty International: Iranul este ţara care execută cei mai mulţi minori din lume

Iranul este ţara care execută cei mai mulţi minori din lume, a anunţat marţi Amnesty International, acuzând Republica islamică că foloseşte tortura şi abuzul pentru a forţa tinerii să mărturisească, relatează AFP.

Iranul 'se află în fruntea clasamentului sumbru al călăilor infractorilor minori' cu 73 de condamnări la moarte înregistrate între 2005 şi 2015, dintre care cel puţin patru anul trecut, a precizat ONG-ul.

'Iranul este una dintre puţinele ţări care execută infractori minori, ceea ce constituie o încălcare a interdicţiei absolute de recurgere la pedeapsa capitală împotriva persoanelor care aveau mai puţin de 18 ani la data comiterii faptelor', a declarat Said Boumedouha, director adjunct al Amnesty International pentru Orientul Mijlociu.

Aceste persoane au fost de multe ori 'condamnate la sfârşitul unor procese nedrepte pe baza unor mărturisiri forţate, obţinute prin tortură şi alte rele tratamente', a mai spus el.

Potrivit organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului, cele mai multe dintre aceste execuţii au fost aplicate în cazul persoanelor condamnate pentru omor, viol, trafic de droguri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.

×
Subiecte în articol: iran copii executati minori executati