x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un eurodeputat polonez recidivează, după ce a folosit salutul hitlerist în 2015, astăzi a afirmat că femeile sunt proaste

Un eurodeputat polonez recidivează, după ce a folosit salutul hitlerist în 2015, astăzi a afirmat că femeile sunt proaste

02 Mar 2017   •   18:14
Un eurodeputat polonez recidivează, după ce a folosit salutul hitlerist în 2015, astăzi a afirmat că femeile sunt proaste

Preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, a anunţat joi declanşarea unei anchete ce ar putea duce la sancţiuni împotriva eurodeputatului de extremă dreapta Janusz Korwin-Mikke, pentru afirmaţiile sale sexiste făcute cu o zi înainte în plenul PE, informează AFP. 

Deputatul polonez în vârstă de 74 de ani, un obişnuit al derapajelor rasiste, s-a remarcat miercuri prin afirmaţii insultătoare la adresa femeilor, pe care le-a calificat ca fiind inferioare bărbaţilor. 

'Desigur, femeile trebuie să câştige mai puţin decât bărbaţii, pentru că sunt mai slabe, mai mici şi sunt mai puţin inteligente', a declarat el în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles. 

După plângeri formulate de mai mulţi eurodeputaţi, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani (PPE), a anunţat joi că a declanşat o anchetă pentru 'remarci sexiste' ce ar putea duce la sancţiuni. 

Acestea ar putea pleca 'de la un avertisment până la o amendă cu suspendare temporară', a precizat Parlamentul European într-un comunicat. 

Europarlamentarul polonez de extremă dreapta a mai fost sancţionat în iulie 2016 de Parlamentul European pentru că a declarat că sosirea în masă a imigranţilor în Europa este comparabilă cu o 'deversare de excremente'. 

La acea dată, el a fost privat zece zile de indemnizaţiile pentru participarea la activitatea PE (3.060 de euro) şi a fost suspendat de la orice activitate parlamentară timp ce cinci zile. 

În octombrie 2015, europarlamentarul a mai fost sancţionat de Parlamentul European pentru că a făcut un salut hitlerist în sală. De asemenea, el a provocat indignare cu un an înainte, când i-a comparat pe tinerii şomeri cu 'negri'.

AGERPRES

×