x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă la spitalul unde a murit Anna Lindh

Anchetă la spitalul unde a murit Anna Lindh

de Irina Cristea    |    29 Sep 2010   •   00:00

În urma presiunii mediatice, spitalul din Stockholm unde a murit ministrul sudez de Externe, Anna Lindh, cere o anchetă independentă care să infirme "eventualele critici" ce vor apărea într-un documentar de televiziune.

Anna Lindh a fost adusă la spitalul Karolinska în 2003, după ce un deranjat mintal a înjunghiat-o într-un centru comercial în care ministrul se afla, ca de obicei, fără pază.

"O echipă de televiziune a pus o serie de întrebări cu privire la tratamentul şi îngrijirea ce i-au fost acordate doamnei Lindh; credem că intenţia jurnaliştilor este să difuzeze un reportaj critic la adresa activităţii spitalului. Nici atunci, nici în prezent nu există nici un semn că am comis vreo eroare în acel caz. Cu toate acestea, cerem o anchetă independentă", se arată într-un comunicat al spitalului, potrivit AFP. Conducerea unităţii medicale speră că, într-un termen scurt, conducerea Consiliului naţional de sănătate să ia o decizie în acest sens.
Reportajul urmează să fie difuzat de postul privat TV4.

La 10 septembrie 2003, Anna Lindh, în vârstă de 46 de ani, a fost înjunghiată de mai multe ori de un tânăr de 25 de ani, Mijailo Mijailovici. Asasinul a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

×
Subiecte în articol: externe