x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Angie trebuie să salveze lumea": primire triumfală a cancelarului Merkel de către susţinătorii săi

"Angie trebuie să salveze lumea": primire triumfală a cancelarului Merkel de către susţinătorii săi

de Agerpres    |    21 Sep 2013   •   19:08
"Angie trebuie să salveze lumea": primire triumfală a cancelarului Merkel de către susţinătorii săi
Sursa foto: Angela Merkel

 Susţinătorii Angelei Merkel i-au făcut acesteia o primire triumfală sâmbătă, la Berlin, în ajunul legislativelor, scandând "Angie trebuie să salveze lumea!", transmite AFP.

În ultimul său mare discurs de campanie, lidera conservatoare în vârstă de 59 de ani, care afişa o mină destinsă şi era surâzătoare, le-a cerut alegătorilor să-i acorde mandatul pentru ca în următorii patru ani să poată continua să servească Germania, "o ţară care este respectată în Europa (...), care îşi apără interesele în lume, dar care este şi prietena multor alte ţări".

Angela Merkel, primită într-o atmosferă de sărbătoare la Berlin de aproximativ 4.000 de militanţi ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU), care agitau pancarte pe care se putea citi 'Angie', are toate şansele de a fi aleasă duminică pentru un al treilea mandat de cancelar.

Deşi ar putea fi aleasă cancelar, Angela Merkel ar putea să fie nevoită să renunţe la coaliţia cu liberalii din cadrul FDP. În această circumstanţă, ea ar putea fi constrânsă să guverneze alături de adversarii social-democraţi.

Un ultim sondaj publicat sâmbătă indică faptul că CDU dispune de 39% din intenţiile de vot, în timp ce FDP ar avea doar 6%. Astfel, este probabil ca aceste două formaţiuni politice să nu poată să obţină majoritatea absolută necesară pentru a guverna Germania împreună. Partidul Social-Democrat (SPD), al rivalului său Peer Steinbrück, este creditat cu 26% din intenţiile de vot, iar Verzii ar dispune de încă 9%.

În acest context preelectoral dificil pentru alianţa sa, Angela Merkel nu a făcut nicio referire directă, sâmbătă, la FDP. Ea s-a mulţumit doar să spună că i-ar plăcea să se menţină această coaliţie.

Duminică, peste 61,8 milioane de alegători germani sunt aşteptaţi la urne în cadrul alegerilor legislative.

×
Subiecte în articol: angela merkel