x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șefa diplomației de la Berlin: Germania nu va bloca Polonia să trimită tancuri în Ucraina

Șefa diplomației de la Berlin: Germania nu va bloca Polonia să trimită tancuri în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2023   •   10:45
Șefa diplomației de la Berlin: Germania nu va bloca Polonia să trimită tancuri în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că țara sa nu s-ar opune dacă Polonia doreşte să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană, informează Reuters.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă Polonia ar merge înainte şi ar trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 fără aprobarea Germaniei, Baerbock a răspuns: „Deocamdată, întrebarea nu a fost pusă, dar dacă am fi întrebaţi, nu ne-am opune!”.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că o decizie cu privire la livrarea de tancuri Ucrainei, indiferent care ar fi aceasta, va fi luată în curând.

Într-un interviu acordat ARD TV, Pistorius a spus că Germania nu va adopta o decizie pripită, deoarece guvernul are mulţi factori de luat în considerare, inclusiv consecinţele pe plan intern asupra securităţii populaţiei germane.

Tot în cursul zilei de duminică, prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, afirma că aşteaptă „o declaraţie clară” din partea Berlinului, care să autorizeze trimiterea de tancuri Leopard, pe care le produce, de către ţările care le au în dotare.

Polonia şi Finlanda s-au oferit să livreze Ucrainei tancuri Leopard pe care le deţin, dar au nevoie de aprobarea oficială a Germaniei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: tancuri germane ucraina