x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anul Nou Lunar scoate China de sub paloarea Covid

Anul Nou Lunar scoate China de sub paloarea Covid

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   09:15
Anul Nou Lunar scoate China de sub paloarea Covid
Sursa foto: Hepta

Anul Nou Lunar scoate China de sub paloarea Covid. Sfârșitul politicii „zero Covid” permite reuniunile de familie și cele mai mari festivități de la începutul pandemiei.

Oamenii din întreaga China au sărbătorit Anul Nou Lunar prin întâlniri de familie și vizite la templele după ce guvernul a ridicat politica strictă Covid, marcând cea mai mare sărbătoare festivă de la începutul pandemiei, în urmă cu trei ani.

Anul Nou Lunar este cea mai importantă sărbătoare anuală din China. Fiecare an poartă numele unuia dintre cele 12 semne ale zodiacului chinezesc, într-un ciclu care se repetă, anul acesta fiind anul iepurelui. În ultimii trei ani, sărbătorile au fost înăbușite în umbra pandemiei, relatează The Guardian.

Odată cu relaxarea majorității restricțiilor Covid-19, mulți oameni au putut în sfârșit să revină în orașele natale pentru a se reuni cu familiile lor, fără a se îngrijora de problemele legate de carantină, de eventualele blocaje și de suspendarea călătoriilor.

Sărbătorile publice mai mari au revenit, de asemenea, pentru ceea ce în China este cunoscut sub numele de Festivalul Primăverii, capitala găzduind mii de evenimente culturale - la o scară mai mare decât în urmă cu un an.

Mișcarea în masă a oamenilor ar putea provoca răspândirea virusului în anumite zone, a declarat Wu Zunyou, epidemiolog șef la Centrul pentru Controlul Bolilor din China. Dar o creștere la scară largă a Covid ar fi puțin probabilă în următoarele două sau trei luni, deoarece aproximativ 80% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai țării au fost infectați în timpul valului recent, a scris el pe rețelele de socializare.

În Beijing, mulți credincioși au oferit rugăciunile de dimineață la Templul Lama, dar mulțimea părea mai mică în comparație cu zilele de dinaintea pandemiei. Situl budist tibetan permite până la 60.000 de vizitatori pe zi, invocând motive de siguranță, și necesită o rezervare în avans.

În Parcul Taoranting nu era niciun semn al obișnuitelor tarabe de mâncare aglomerate de Anul Nou, în ciuda faptului că aleile sale erau decorate cu felinare tradiționale chinezești. Un popular târg al templelor din Parcul Badachu se va întoarce în această săptămână, dar evenimentele similare din Parcul Ditan și Parcul Lacul Longtan nu s-au întors încă.

În Hong Kong, oamenii s-au înghesuit la cel mai mare templu taoist din oraș, Wong Tai Sin, pentru a arde primele bețe de tămâie din an. Popularul ritual al locului a fost suspendat în ultimii doi ani din cauza pandemiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anul Nou Lunar China