x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Moscova. Rusia ar putea limita mai multe exporturi. Lovitură pentru euro și dolar

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Moscova. Rusia ar putea limita mai multe exporturi. Lovitură pentru euro și dolar

01 Apr 2022   •   12:32
Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Moscova. Rusia ar putea limita mai multe exporturi. Lovitură pentru euro și dolar

Rusia ar putea exporta grâu doar în statele considerate "prietene", în contextul conflictului din Ucraina și a sancțiunilor economice dure impuse de Occident, anunță Dmitri Medvedev. Livrările vor fi plătite doar în ruble și monedele naționale ale țărilor importatoare, scrie Reuters.

''Vom furniza produse agricole şi alimentare doar prietenilor noştri. Din fericire avem mulţi prieteni şi ei nu sunt deloc în Europa sau America de Nord'', a spus Dmitri Medvedev, secretar adjunct al Consiliului de Securitate Naţională.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu și livrează îndeosebi în Africa şi Orientul Mijlociu.

Ca urmare a invadării Ucrainei și a restricțiilor masive impuse de Occident, Moscova se îndreaptă acum spre aprovizionarea pieței interne și controlul prețurilor din țară, potrivit lui Medvedev. El spune că exporturile către țările "prietene" vor fi plătite în ruble dar și în monedele naționale ale acestora. 

Totodată, autoritățile ruse au interzis majoritatea importurilor de alimente din țările occidentale după anexarea Crimeei, în 2014, când acestea au reacționat, dar lista poate fi extinsă acum, potrivit oficialului. 

Vladimir Putin a împărțit țările în "prietenoase" și "neprietenoase" din cauza sancțiunilor. 

Dmitri Medvedev a fost preşedinte al Federaţiei Ruse în perioada 2008-2012 și este un apropiat al liderului de la Kremlin. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia grău Dmitri Medvedev