x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apelul tulburător al unui supraviețuitor care a avut coronavirus: Am fost un mare prost. Nu faceţi ca mine

Apelul tulburător al unui supraviețuitor care a avut coronavirus: Am fost un mare prost. Nu faceţi ca mine

21 Mar 2020   •   14:39
Apelul tulburător al unui supraviețuitor care a avut coronavirus: Am fost un mare prost. Nu faceţi ca mine

Un profesor universitar din Coreea de Sud, Park Hyun, le transmite oamenilor că nu trebuie să se creadă invincibili, în lupta împotriva coronavirusului. Am fost prostesc de optimist, spune bărbatul care s-a infectat cu virusul, dar a supraviețuit.

Park Hyun, un profesor universitar în vârstă de 48 de ani din Coreea de Sud, a reuşit să învingă COVID-19. El spune că „a fost un prost mult prea optimist” și recunoaşte că a ignorat sfaturile privind răspândirea bolii, pentru ca avea o conduită igienică ireproşabilă.

El mergea la sală 5 zile pe săptămână şi se dezinfecta foarte bine după antrenament. Profesorul spune că „abuza chiar uneori de dezinfectantul pentru mâini”.

În ciuda faptului că se igieniza corespunzător, bărbatul a contactat virusul COVID-19, dat fiind că acesta s-a răspândit rapid de la om la om.

Vindecat, bărbatul transmite acum un mesaj.

„Trebuie să fim foarte atenţi şi prevăzători. Dar nu vă panicaţi şi nu vă temeţi. Am fost naiv şi prost crezând că aceasta epidemie nu este problema mea. Ca de obicei, am fost prostesc de optimist”, spune el.

Park Hyun a fost tratat de medicii din Busan şi spune că primele simptome au fost o uşoară durere de gât şi o tuse nu foarte puternică. Se întâmpla în 21 februarie.

Ulterior, în 24 februarie, acesta a început să aibă dificultăţi în a respira, care treptat s-au înrăutăţit. Acesta a fost şi momentul în care a ajuns pe mâinile doctorilor, care i-au pus diagnosticul.

„După 30 de minute de aşteptare în sală, în care am respirat din ce în ce mai greu, m-am prăbuşit şi am dat cu capul de podea”, a mai spus Park.

Până în 26 februarie, profesorul a început să aibă dureri şi arsuri în piept şi stomac şi spune că deşi îi era foarte foame, nu putea înghiţi nimic.

14 zile a stat în spital, fiind până la urmă declarat vindecat.

În Coreea de Sud au fost diagnosticaţi 8.000 de oameni, dintre care 72 au decedat.

Sursa: Mediafax

×