x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arestarea lui Mladici, cu felicitări şi Cabernet.

Arestarea lui Mladici, cu felicitări şi Cabernet.

de Sînziana Stancu    |    29 Mai 2011   •   21:00
Arestarea lui Mladici, cu felicitări şi Cabernet.

Fostul sef militar al sarbilor bos­niaci, Ratko Mladici, i-a fe­licitat pe politistii care au venit sa-l aresteze joi. "Bra­vo, baieti, l-ati gasit pe cel pe care il cau­tati", le-a spus el po­­litistilor si membrilor Ser­vi­ciului de informatii sarb (BIA).

"Macelarul din Balcani", cum a fost supranumit Mladici pentru masacrul de la Srebenita de care este acuzat, i-a spus apoi varului sau: "S-a terminat. Branko, da de baut si de mancat", propunandu-le politis­ti­lor sa guste din sunca, branza si "r­a­kia" (rachiu de prune foarte apreciat in Serbia). Cand cei trimisi sa-l ares­teze l-au intrebat daca este inarmat, Mla­dici le-a spus: "Ce general as fi eu da­ca nu as fi inarmat? Iata si cele doua pis­toale ale mele!", si le-a pre­­dat, impreuna cu cartea de identi­tate si livretul militar.

In biroul pro­cu­rorului sarb Vladimir Vukcevici as­teapta doua sticle de Cabernet Sauvignon, cu ima­ginile lui Mladici si ale lui Radovan Karadjici, cadou de la Carla del Ponte, pe care cei doi ma­gistrati si-au promis ca le vor deschide atunci cand cei doi fugari vor fi arestati. Arestarea lui Mladici, despre care toti stiau unde "se ascunde" de 16 ani, vine "la momentul potrivit", cand se discuta despre perspectiva aderarii Serbiei la UE.

×
Subiecte în articol: externe