x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armată de roboți, construită în laboratoare secrete din Ucraina pentru a lupta cu rușii

Armată de roboți, construită în laboratoare secrete din Ucraina pentru a lupta cu rușii

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2024   •   13:15
Armată de roboți, construită în laboratoare secrete din Ucraina pentru a lupta cu rușii
Sursa foto: Hepta

O armată de roboți este construită în Ucraina pentru a lupta cu rușii, anunță surse guvernamentale ucrainene. Este vorba despre roboți cu diferite utilizări, construiți de sute de mici companii din Ucraina. Acestea folosesc inclusiv componente de la dronele prăbușite.

Ingineri din sute de laboratoare, aflate în locuri secrete din Ucraina, construiesc o armată de roboți care urmează să fie folosiți pe front. Se estimează că există 250 de startup-uri de apărare în toată țara care construiesc roboți în locuri camuflate sub forma unor depozite sau ateliere auto, potrivit Sky News. Vehiculele construite folosesc chiar și componente ale unor drone prăbușite și astfel sunt mult mai ieftine.

Un antreprenor a realizat un vehicul terestru fără pilot. Acesta a fost construit într-un depozit, în doar patru zile, și a fost numit Odyssey. Robotul care a costat aproximativ 35.000 de dolari, are 800 kg și poate parcurge până la 30 km cu o singură încărcare a bateriei de dimensiunea unui mic răcitor de bere.

Robotul acționează ca o mașină de salvare și aprovizionare, dar poate fi modificat pentru a transporta o mitralieră grea sau echipamente de neutralizare a minelor.

Ucrainenii speră că prin aceste invenții să reducă avantajul rușilor în ceea ce privește numărul de militari. De altfel, forța sistemelor fără pilot a devenit în acest an o ramură a armatei ucrainene.

De asemenea, Mykhailo Fedorov, viceprim-ministrul pentru transformarea digitală, i-a încurajat pe cetățenii să urmeze cursuri online gratuite și să asambleze acasă drone aeriene. El vrea ca ucrainenii să construiască un milion de aparate zburătoare pe an.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina roboti Rusia