x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armatele Coreei de Sud, Japoniei și SUA vor organiza primul exercițiu aerian comun

Armatele Coreei de Sud, Japoniei și SUA vor organiza primul exercițiu aerian comun

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   12:30
Armatele Coreei de Sud, Japoniei și SUA vor organiza primul exercițiu aerian comun
Sursa foto: Hepta

Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite ale Americii (SUA) organizează primul exercițiu aerian comun, anunță, miercuri, Reuters. Este primul exercițiu de acest tip, susținut de către cele trei state.

Cele trei țări vor desfășura exercițiul militar aerian în apropiere de Coreea de Sud. Conform presei din Coreea, cel mai probabil exercițiul va avea loc duminică.

Un oficial al Ministerului sud-coreean al Apărării a refuzat să confirme sau să comenteze detaliile exercițiului aerian, însă a transmis că țările își extind manevrele militare pentru a consolida apărarea în fața amenințărilor Coreei de Nord și Chinei.

Cele trei țări „extind” exercițiile militare comune în trei direcții pe baza unui acord încheiat de liderii lor în august, la summitul de la Camp David, pentru a consolida cooperarea împotriva amenințărilor Coreei de Nord, a spus oficialul, pentru ziarul sud-coreean, Yonhap.

De asemenea, Generalul Kim Seung-kyum, șeful Statului Major al armatei sudice, a declarat săptămâna trecută, în cadrul unui discurs în Parlament, că cele trei țări plănuiesc să organizeze exerciții aeriene comune.

Bombardierul american cu capacitate nucleară B-52, care a fost trimis în prezent în Coreea de Sud, a survolat la o demonstrație de apărare sud-coreeană.

Într-un nou semn al creșterii cooperării trilaterale în domeniul securității, Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia au finalizat lucrările la o linie telefonică de comunicare tripartită, a relatat marți agenția de știri Yonhap, citând un înalt oficial de la Seul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de sud sua exercitii comune