x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ashton: Uniunea Europeană se opune unui boicot la adresa Israelului

Ashton: Uniunea Europeană se opune unui boicot la adresa Israelului

de Agerpres    |    17 Mar 2014   •   20:29
Ashton: Uniunea Europeană se opune unui boicot la adresa Israelului

Uniunea Europeană se opune unui boicot la adresa Israelului, a declarat luni şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, la finalul reuniunii Consiliului Afaceri Externe UE (CAE) de la Bruxelles, relatează AFP.

''Uniunea Europeană se opune boicotării companiilor israeliene. Nu vrem să vedem Israelul izolat'', a spus Ashton, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii CAE.

Declaraţia Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi securitate comună survine pe fondul amplificării apelurilor internaţionale la boicotarea produselor israeliene. Lansată de societatea civilă palestiniană şi susţinută de organizaţii neguvernamentale din diverse ţări, inclusiv din Israel, mişcarea 'Boicot, lipsa investiţiilor, sancţiuni' (BDS) pledează pentru boicotarea bunurilor provenind din teritoriile ocupate, dar şi a tuturor produselor, companiilor şi instituţiilor israeliene.

Catherine Ashton a precizat că politica europeană faţă de coloniile israeliene nu s-a schimbat şi că UE condamnă politica de colonizare în teritoriile autonome palestiniene. Ea a precizat că Uniunea Europeană este pregătită să furnizeze un ajutor economic fără precedent israelienilor şi palestinienilor dacă cele două părţi reiau dialogul şi că în această privinţă Bruxellesul susţine demersurile secretarului de stat al SUA, John Kerry. 

×