x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Aspiratorul" care va curăţa cerul: Soluţia desprinsă parcă din filmele SF care va salva populaţia Chinei de la sufocare

"Aspiratorul" care va curăţa cerul: Soluţia desprinsă parcă din filmele SF care va salva populaţia Chinei de la sufocare

25 Oct 2013   •   13:36
"Aspiratorul" care va curăţa cerul: Soluţia desprinsă parcă din filmele SF care va salva populaţia Chinei de la sufocare

Un designer în domeniul tehnologic din Olanda a propus o soluţie inovatoare care ar putea salva populaţia Chinei de la sufocare. Daan Roosegaarde este de părere că un "aspirator electronic" gigant va fi capabil să cureţe aerul de particulele poluante provenite din emisiile industriale, scrie Daily Mail.

Sistemul propus de designerul olandez presupune crearea unor "ferestre de aer curat", prin folosirea unor bobine din cupru care vor crea un câmp electrostatic capabil să atragă particulele solide poluante spre sol, unde ar fi mai uşor de curăţat.

"Este similar principiului în baza căruia un balon încărcat cu electricitate statică atrage firele de păr", a afirmat Daan Roosegaarde.

Designerul lucrează în prezent cu mai mulţi cercetători olandezi de la Universitatea Tehnică din Delft pentru a crea prototipul "aspiratorului" minune.

Mai mult, acesta a convenit cu autorităţile din Beijing să instaleze un asemenea aspirator într-unul dintre parcurile oraşului peste aproximativ un an şi jumătate.

Imagini desprinse parcă dintr-un film de ficţiune, în nord-estul Chinei. De două zile, 11 milioane de oameni sunt prizonieri în propriile case după ce şcolile, autostrăzile şi aeroporturile au fost închise, iar meteorologii au lansat cod roşu de poluare.  


 

×