x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu bombă la Abuja - Nigeria: cel puţin 18 morţi şi clădirea Naţiunilor Unite distrusă

Atac cu bombă la Abuja - Nigeria: cel puţin 18 morţi şi clădirea Naţiunilor Unite distrusă

de Mihai Dumitrescu    |    Dumitrescu Mihai    |    26 Aug 2011   •   12:28
Atac cu bombă la Abuja - Nigeria: cel puţin 18 morţi şi clădirea Naţiunilor Unite distrusă

O bomba care aparent a fost plasata intr-o masina a explodat la Abuja, Capitala Nigeriei, omorand cel putin 18 persoane si distrugand complet o aripa a cladirii Natiunilor Unite.

In timp ce echipele de urgenta scot corpurile neinsufletite din cladire, un numar mare de de raniti sunt dusi la spital, relateaza BBC.

Explozia a avut loc la ora 10:00 GMT (ora 13:00 in Romania) in zona diplomatica din centrul orasului, aproape de ambasada USA

'A fost o explozie zgomotoasa, iar fumul inconjura toata cladirea. Explozia a fost atat de puternica, incat a spulberat toate geamurile cladirii', mai spune corespondentul BBC.

Un politist citat de Associated Press spune ca zona impactului a fost securizata. El nu a putut da indicii privitor la numarul victimelor.

Guvernul nigerian da vina pe teroristi

Atacurile de vineri nu au fost asumate inca de nimeni, dar oficialii guvernamentali au dat vina pe teroristi pentru cele intamplate.

Martorii oculari si surse anonime au spus ca bomba care a explodat era intr-o masina, dar aceste detalii sunt inca neconfirmate.

Zona de Nord a Nigeriei este cunoscuta pentru activitatile extremistilor islamisti. Pentru un atac cu bomba la sectia politiei din luna Iunie, a fost acuzata o secta islamista pe nume Boko Haram, un grup care vrea sa stabileasca Ordinea Sharia in Nigeria.

Vezi aici Video de la fata locului

×
Subiecte în articol: bombă Nigeria explozia corespondenţii abuja