x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu colet-capcană la Lyon: Mandate de arestare prelungite pentru presupusul autor al atacului şi pentru apropiaţi ai săi

Atac cu colet-capcană la Lyon: Mandate de arestare prelungite pentru presupusul autor al atacului şi pentru apropiaţi ai săi

29 Mai 2019   •   14:06
Atac cu colet-capcană la Lyon: Mandate de arestare prelungite pentru presupusul autor al atacului şi pentru apropiaţi ai săi

Mandatele de arestare pentru bărbatul suspectat că ar fi aruncat în aer un colet-capcană în Lyon, în centrul Franţei, precum şi pentru trei dintre apropiaţii săi, au fost prelungite, informează miercuri AFP, citând o sursă judiciară.

Mohamed Hichem M., 24 de ani, a fost arestat luni dimineaţa la Lyon, cu puţin timp înaintea tatălui, mamei şi fratelui său. Ei vor fi ţinuţi în continuare în arest într-o suburbie a Parisului, Levallois-Perret, în departamentul Hauts-de-Seine, a precizat o sursă apropiată dosarului.

Vineri, în jurul orelor locale 17:30 (15:30 GMT), un tânăr pe bicicletă, cu caschetă şi ochelari de soare, a depus în faţa unei brutării de pe o stradă pietonală un colet din hârtie în care se aflau şuruburi, bile de metal, baterii, precum şi un circuit imprimat şi un dispozitiv de declanşare la distanţă.

În urma exploziei, 13 persoane au fost rănite uşor.

Principalul suspect nu ar fi prea cooperant, potrivit unei alte surse apropiate dosarului. Ancheta a dezvăluit în schimb că "profilul genetic identificat asupra elementelor dispozitivului descoperit la locul exploziei corespunde celui al principalului suspect".

De asemenea, în timpul percheziţiilor desfăşurate la domiciliul familiei din Oullins, suburbie a Lyonului, "au fost descoperite elemente susceptibile să intre în compoziţia TATP" (exploziv), a continuat sursa.

Materialul informatic şi digital confiscat este în curs de analizare.

Marţi dimineaţa, ministrul de interne Christophe Castaner a afirmat că "nu are îndoieli" în ceea ce priveşte faptul că tânărul bărbat arestat este într-adevăr autorul atacului.

Declaraţiile sale, după cele ale lui Gerard Collomb, predecesorul său şi primar al Lyonului, care a anunţat luni arestarea unei a doua persoane în acest caz, au dus la o punere la punct din partea procurorului Parisului, Remy Heitz: magistratul a amintit că este "singurul autorizat" să facă publice elemente aflate sub incidenţa caracterului secret al anchetei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: lyon atac cu colet-capcana