x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul din Bruxelles nu a fost prins nici acum. În Spania, un bărbat care a strigat că face parte din Hamas a agresat sexual 2 pasagere într-un tren

Atacatorul din Bruxelles nu a fost prins nici acum. În Spania, un bărbat care a strigat că face parte din Hamas a agresat sexual 2 pasagere într-un tren

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2023   •   07:37
Atacatorul din Bruxelles nu a fost prins nici acum. În Spania, un bărbat care a strigat că face parte din Hamas a agresat sexual 2 pasagere într-un tren

Europa se confruntă cu un val de violențe. Două persoane, fani ai echipei naționale a Suediei, au murit luni seara, după un atac terorist în centrul Bruxelles-ului. Împușcăturile au avut loc în apropiere de Place Sainctelette, pe Boulevard d'Yprè, iar teroristul de la Bruxelles este încă în libertate,

În Spania, un bărbat care a strigat că face parte din Hamas a agresat sexual două pasagere într-un tren din Zaragoza, acesta fiind reținut de Garda Civilă în tren, în timp ce se îndrepta spre Pamplona, potrivit ABC Spania.

Garda Civilă a arestat duminică un bărbat acuzat că a strigat că aparține miliției islamiste Hamas, care a agresat două femei, atingându-le cu organele sexuale și a amenințat restul pasagerilor dintr-un tren care circula pe linia Zaragoza-Pamplona, potrivit unor surse din cadrul Gărzii Civile citate de ABC Espana.

Incidentul din Spania a avut loc în contextul războiului dintre Israel și Hamas, care a început în urmă cu mai bine de o săptămână, după o ofensivă surpriză lansată din Fâșia Gaza, care a pus jumătate din planetă în alertă antiteroristă.

Evenimentele s-au petrecut în timp ce convoiul, care a plecat din capitala aragoneză la ora 13.00 cu destinația Navarra la ora 15.30, a trecut prin Gallur. În jurul orei 14.15, Garda Civilă a primit un apel prin serviciul de urgență că unul dintre pasageri, un bărbat de 23 de ani de naționalitate marocană, „tulbura ordinea publică”.

După ce trenul a rămas blocat timp de o oră în gara din localitatea Zaragoza, bărbatul a fost arestat.

După cum susțin martorii, bărbatul a strigat că aparține Hamas și apoi i-a amenințat pe cei aproximativ 400 de pasageri din tren și, în mai mult decât atât, a agresat sexual două femei.

Bruxelles-ul, sub teroare. Suspectul este încă liber

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a sunat pe premierul belgian Alexander De Croo, după atacul terorist din Bruxelles, în care au murit două persoane. Agresorul, un tunisian de 45 de ani, este încă liber.

Emmanuel Macron l-a sunat pe Alexander De Croo pentru a-și exprima solidaritatea.

„Tocmai am vorbit cu prim-ministrul Alexander De Croo pentru a exprima solidaritatea francezilor în acest moment teribil prin care trece Bruxellesul. Ne gândim la victimele acestui atac laș, precum și la prietenii noștri belgieni și suedezi al căror șoc îl împărtășim”, a scrie pe platforma X, președintele Franței.

Potrivit presei, fanii din Bruxelles au fost atacați de un tunisian în vârstă de 45 de ani, iar casa lui a fost deja percheziționată.

Atacatorul ar fi strigat „Allahu akbar” și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora de pe scuter cu o armă de tip Kalașnikov. Potrivit site-ului „SudInfo La Capitale”, presupusul autor al atacului s-a filmat revendicându-și apartenența la Isis și lăudându-se că a ucis necredincioși.

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Bruxellesului și a întărit imediat securitatea în jurul stadionului unde avea loc meciul dintre Belgia și Suedia. Partida a fost întreruptă la cererea celor două echipe.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atacator hamas Spania bruxelles