x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentate în estul Afghanistanului soldate cu cel puţin 33 de morţi şi peste 100 de răniţi

Atentate în estul Afghanistanului soldate cu cel puţin 33 de morţi şi peste 100 de răniţi

11 Sep 2018   •   17:54
Atentate în estul Afghanistanului soldate cu cel puţin 33 de morţi şi peste 100 de răniţi

O serie de atentate a lovit marţi estul Afganistanului, provocând moartea a cel puţin 33 de persoane printre participanţii la o manifestaţie în apropiere de graniţa cu Pakistanul şi la o şcoală de fete, relatează AFP. 

Cel mai sângeros atac a avut loc la ora 13:00 locală, în apropiere de frontiera dintre Afganistan şi Pakistan, când un atacator sinucigaş şi-a detonat încărcătura cu explozibili în mijlocul unor manifestanţi, la circa 70 de kilometri de oraşul Jalalabad. 

Manifestanţii blocaseră autostrada care asigură trecerea între cele două ţări pentru a protesta faţă de numirea unui nou şef al poliţiei, când atacatorul şi-a detonat încărcătura cu explozibili. 

'32 de cadavre şi 128 de răniţi au fost transportaţi la spitalele noastre', a declarat Najibullah Kamawal, directorul serviciilor de sănătate din provincia Nangarhar. 

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Ataullah Khogyani, a confirmat acest ultim bilanţ. 

Câteva ore mai târziu, un dublu atentat a vizat o şcoală de fete în capitala provinciei Jalalabad care s-a soldat cu un mort şi patru răniţi. 

O primă explozie a survenit în faţa şcolii de fete Malika Omaira. Cea de-a doua s-a produs când elevi ai unei şcoli vecine de băieţi s-au grăbit să ajungă la faţa locului. 

Nicio grupare insurgentă nu a revendicat pentru moment aceste atacuri, în timp ce organizaţia Stat Islamic şi talibanii sunt activi în această regiune a Afganistanului. 

Cele două grupări se opun de mult timp educaţiei femeilor. Ei au impus închiderea a numeroase şcoli de fete în Afganistan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: afghanistan atentat