x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţie, internauţi! WhatsApp e probă la divorţ!

Atenţie, internauţi! WhatsApp e probă la divorţ!

10 Noi 2014   •   20:14
Atenţie, internauţi! WhatsApp e probă la divorţ!

În 40% dintre cazurile de divorţ pe motiv de adulter din Italia au fost invocate mesaje trimise pe aplicaţia de mesagerie WhatsApp drept dovadă a infidelităţii, a informat Asociaţia italiană a avocaţilor specializaţi în probleme matrimoniale, preluată de The Independent.

"Reţelele de socializare au dus la creşterea numărului infidelităţilor din Italia, făcându-le mai uşoare, în primul rând prin mesajele text, apoi prin Facebook, iar acum prin WhatsApp, care este utilizat la scară largă ", a declarat Gian Ettore Gassani, preşedintele asociaţiei amintite, în The Times.

'Iubiţii pot face schimb de fotografii indecente şi am văzut persoane infidele utilizând acest serviciu pentru a menţine trei sau patru relaţii', a adăugat Gassani.

Aceste afirmaţii susţin concluziile anterioare despre legătura dintre reţelele de socializare şi divorţuri, printre care un studiu din 2012, realizat de organizaţia Divorce-Online UK, care a susţinut că dovezile furnizate de Facebook au fost folosite într-o treime din numărul total al divorţurilor din anul precedent.

Un studiu publicat anul trecut în Journal of Cyberpsychology, 'Behavior and Social Networking', a constatat că persoanele care au folosit reţelele de socializare în mod excesiv (spre exemplu, verificându-şi contul mai mult de o dată pe oră) erau mai predispuse să aibă probleme cum ar fi 'gelozia indusă de Facebook' sau înşelatul cu foşti parteneri.

WhatsApp, aplicaţia de mesagerie gratuită cumpărată de Facebook cu 19 miliarde de dolari în 2014, are în prezent peste 600 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: whatsApp divort proba divort