x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenționare de călătorie. Frontiera terestră dintre Grecia și Turcia va fi închisă

Atenționare de călătorie. Frontiera terestră dintre Grecia și Turcia va fi închisă

29 Feb 2020   •   11:24
Atenționare de călătorie. Frontiera terestră dintre Grecia și Turcia va fi închisă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că, în conformitate cu datele transmise de oficialitățile locale, începând de sâmbătă dimineața, frontiera terestră dintre Grecia și Turcia va fi închisă.

De asemenea, oficialii eleni au declarat că vor fi adoptate măsuri de control sporite pe sectoarele de frontieră terestră/maritimă cu Turcia. Aceste masuri sunt anunțate pentru o perioadă nedeterminată de timp, nefiind indicată data la care punctele de trecere a frontierei vor redeveni operaționale și circulația de persoane/bunuri va fi reluată.

„Persoanele și autovehiculele care urmau să tranziteze această zonă sunt redirecționate să-și continue călătoria prin Bulgaria”, precizează MAE.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088 , apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grecia turcia atentionare de calatorie