x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie: SUA - uraganul Florence a scăzut în intensitate

Atenţionare de călătorie: SUA - uraganul Florence a scăzut în intensitate

14 Sep 2018   •   10:05
Atenţionare de călătorie: SUA - uraganul Florence a scăzut în intensitate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - în arealul statelor Georgia, Carolina de Sud, Carolina de Nord, Virginia - că uraganul Florence a scăzut în intensitate la nivel 2 (pe o scară de la 1 la 5). 

Potrivit MAE, autorităţile americane avertizează în continuare asupra faptului că uraganul Florence încă poate pune în pericol viaţa şi îi sfătuiesc pe locuitorii zonelor ce urmează a fi afectate să le părăsească. 

Joi, centrul uraganului Florence se afla la aproximativ 270 km est-sud-est de oraşul Wilmington, statul Carolina de Nord, şi la aproximativ 350 km est de oraşul Myrtle Beach, statul Carolina de Sud. Este prognozat ca uraganul Florence să lovească statele Carolina de Nord şi Carolina de Sud în următoarele 24 de ore. Pe măsură ce furtuna se va deplasa în interiorul continentului, statele Georgia, Virginia şi Maryland ar putea fi, de asemenea, în pericol. Mai multe companii aeriene şi-au anulat zborurile de pe Coasta de Est, începând cu ziua de joi, până cel mai devreme sâmbătă, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit autorităţilor americane (http://www.nhc.noaa.gov - Centrul de Urmărire a Uraganelor), sunt prognozate ploi şi vânturi puternice de peste 200 km/h, valuri foarte mari, inclusiv inundaţii în zonele de coastă şi daune majore în arealele afectate (dezrădăcinarea copacilor, dislocarea acoperişurilor şi a zidurilor, distrugerea caselor etc.), precum şi întreruperea curentului electric pentru mai multe zile. 

Autorităţile locale din statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia au declarat stare de urgenţă, iar în zonele puternic afectate au fost emise ordine de evacuare. 

La nivelul misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor, urmând ca soluţionarea acestora să se realizeze cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului, precizează MAE. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum şi la telefonul de permanenţă al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://washington.mae.ro, www.mae.ro, http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire a Uraganelor) şi https://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie) şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ''Călătoreşte în siguranţă'' (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îşi poate salva viaţa!". AGERPRES

×
Subiecte în articol: uraganul florence