x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au fost răpiţi 10 angajaţi ai consulatului Tunisiei din Tripoli

Au fost răpiţi 10 angajaţi ai consulatului Tunisiei din Tripoli

12 Iun 2015   •   18:21
Au fost răpiţi 10 angajaţi ai consulatului Tunisiei din Tripoli

Un grup armat a luat cu asalt consulatul tunisian din capitala libiană Tripoli şi a răpit zece angajaţi, a anunţat vineri Ministerul de Externe tunisian, relatează Reuters şi AFP.

Incidentul reprezintă 'o încălcare flagrantă a suveranităţii naţionale tunisiene, a legilor şi a normelor internaţionale şi diplomatice care garantează securitatea funcţionarilor şi a misiunilor diplomatice şi consulare', a afirmat ministerul într-un comunicat.

'Toate instituţiile statului urmăresc cu mare interes şi îngrijorare evoluţia acestui incident, în coordonare cu părţile libiene, regionale şi internaţionale, cu scopul de a elibera fără întârziere echipa misiunii tunisiene şi de a garanta integritatea fizică' a membrilor acesteia, a precizat ministerul.

Ministerul tunisian le-a cerut din nou cetăţenilor săi din Libia să dea dovadă de prudenţă, să părăsească teritoriul 'dacă este posibil', şi să nu meargă în această ţară 'decât dacă este absolut necesar'.

Ministerul nu i-a identificat pe atacatori. Tunisia este una dintre puţinele ţări care încă o misiune la Tripoli, oraş aflat sub controlul miliţiilor Fajr Libya.

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este 'sfâşiată' de luptele între diferitele miliţii armate. Două guverne îşi dispută controlul ţării: unul recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul în estul ţării, şi celălalt la Tripoli, sub controlul Fajr Libya.

×