x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia - Arestati pentru trafic de droguri

Australia - Arestati pentru trafic de droguri

de Ana Maria Luca    |    22 Aug 2005   •   00:00
Australia - Arestati pentru trafic de droguri

O retea romaneasca de traficanti de droguri din Sydney, Australia, a primit o lovitura grea saptamana trecuta, conform politistilor australieni. Ei au capturat droguri in valoare de 300.000 de dolari si au arestat patru membri ai retelei, toti romani. Cei patru, doua femei si doi barbati, au fost capturati la 17 august intr-o casa din Willis Street, cartierul Rooty Hill, din vestul orasului Sydney.

O GREA LOVITURA. Toti patru vor fi acuzati de trafic de heroina, pentru ca asupra lor a fost gasita substanta in valoare de 50.000 de dolari. Restul capturii provine din alte cinci locuinte: doua din Wentworthville si restul din Richmond Crescent, Marina Crescent, Cecil Hills si Mt Druitt, au spus politistii. Inspectorul Mick Sheeny a declarat agentiei de presa australiene AAP ca cele patru arestari reprezinta o lovitura puternica pentru reteaua de crima organizata din care cei patru faceau parte. "Aceste arestari semnaleaza destramarea unui important grup implicat in traficul de droguri la scara larga. Arestarile trimit un mesaj clar celor care sunt implicati in comertul ilicit. Vor fi cautati si prinsi", a spus Sheeny.

URMARITI DE 5 LUNI. Arestarile sunt rezultatul a cinci luni de cercetari ale politistilor australieni infiltrati intro organizatie romaneasca. Unul dintre cei patru, un barbat de 44 de ani, va fi judecat in fata unei curti locale din Liverpool, iar ceilalti trei, o femeie de 56 de ani, o alta de 34 si un barbat de 36 de ani vor aparea in fata Curtii din Penrith.

×
Subiecte în articol: diaspora