Procurorul general Mark Dreyfus a anunțat interdicția marți, după ce a primit sfaturi de la agențiile de informații și de securitate. Măsura va fi impusă „cât mai curând posibil", a spus acesta.
Decizia asemănătoare au luat deja SUA, Marea Britanie și Canada, în timp ce parlamentul Noii Zeelande a decis ca aplicația să fie eliminată de pe toate dispozitivele cu acces la legislativ.
Norvegia și Parlamentul European au luat măsuri similare, iar săptămâna trecută NATO a interzis angajaților să descarce aplicația pe dispozitivele de serviciu.
Până în prezent, nu există nicio dovadă că guvernul chinez a accesat datele utilizatorilor TikTok și niciun guvern nu a decretat o interdicție mai amplă care să vizeze utilizarea aplicației pe dispozitivele personale.
Cu toate acestea, administrația Biden a amenințat că va face acest lucru în SUA, dacă proprietarii chinezi ai aplicației, Bytedance, nu vor accepta să renunțe la platforma de socializare, potrivit CNN.
Guvernul american se teme că China ar putea folosi legile sale privind securitatea națională pentru a accesa baza de date cu informații personale pe care TikTok, ca majoritatea aplicațiilor de social media, le colectează de la utilizatorii săi din SUA.
În timpul unei audieri în Congresul american, Shou Zi Chew, directorul general al TikTok, a fost interogat cu privire la presupusele legături ale firmei de tehnologie cu guvernul chinez. Chew a declarat că guvernul chinez nu a cerut niciodată TikTok datele sale și că firma ar refuza orice solicitare în acest sens.
(sursa: Mediafax)