x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria oferă transport public gratuit timp de un an celor care își tatuează numele abonamentului

Austria oferă transport public gratuit timp de un an celor care își tatuează numele abonamentului

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2023   •   09:45
Austria oferă transport public gratuit timp de un an celor care își tatuează numele abonamentului
Sursa foto: Hepta

Austria oferă transport public gratuit timp de un an persoanelor care doresc să își tatueze pe corp numele abonamentului local de călătorie - KlimaTicket, potrivit Insider.

Austria a introdus pentru prima dată KlimaTicket în octombrie 2021 pentru a promova transportul public ca o „alternativă ecologică la transportul individual motorizat”.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a declarat că transportul rutier este cea mai mare sursă de emisii de carbon, iar țara își propune să reducă utilizarea mașinilor private cu 16% până în 2024.

Un magazin pop-up cu salon de tatuaje a apărut la diferite evenimente din țară în această vară, a relatat Euronews, purtând un banner pe care scrie: „Acțiune care îți intră pe sub piele”.

Contul oficial de Instagram al KlimaTicket a promovat un astfel de eveniment într-o postare din iulie, înaintea unui festival de muzică local. Postarea a inclus un infografic care prezintă diferite ilustrații de tatuaje, inclusiv un vagon de tren cu cuvântul „KlimaTicket” în față și o gură care ingerează o pastilă pe care scrie „klima”.

În secțiunea de comentarii, unele persoane au râs de perspectiva de a cere tinerilor rezidenți să își modifice permanent corpul pentru transportul public. Totuși, șase persoane au participat până acum, a relatat publicația.

Ministrul austriac al climei, Leonore Gewessler, a susținut campania participând la Festivalul Frequency și purtând un tatuaj fals. Euronews a relatat că pe tatuaj scria: „Gewessler preia conducerea”. Într-un al doilea videoclip pe care ministrul l-a postat despre campanie, secțiunea de comentarii a avut atât cu laude, cât și critici.

Gewessler a apărat campania într-un interviu televizat recent, potrivit Telegraph.

„Aceasta a fost realizată cu mare atenție. Se face doar pe timp de zi și este oferită doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani”, a spus ea, adăugând că „persoanele care își fac tatuajele, în mare parte, au deja câteva”.

Cu toate acestea, unele voci proeminente s-au pronunțat împotrivă, printre care Henrike Brandstötter, deputat din partea partidului liberal NEOS.

„Oferirea de bani oamenilor pentru a-și pune publicitate sub piele dezvăluie o viziune inacceptabilă asupra umanității din partea unui ministru al guvernului”, se arată în postarea pe X, potrivit Telegraph.

Reprezentanții lui Gewessler și ai KlimaTicket nu au răspuns la solicitarea Insider pentru comentarii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tatuaj abonament austria