x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile cipriote îl vor extrăda în Egipt pe autorul deturnării avionului EgyptAir

Autorităţile cipriote îl vor extrăda în Egipt pe autorul deturnării avionului EgyptAir

07 Apr 2016   •   00:30
Autorităţile cipriote îl vor extrăda în Egipt pe autorul deturnării avionului EgyptAir

Autorităţile de la Nicosia au anunţat miercuri că şi-au dat acordul cu privire la cererea Egiptului pentru extrădarea cetăţeanului egiptean acuzat că a deturnat, în urmă cu o săptămână,un avion al companiei EgyptAir spre Cipru, relatează AFP.

Un oficial guvernamental cipriot a indicat că vor fi iniţiate procedurile juridice pentru predarea lui Seif al-Din Mohamed Mostafa (58 de ani) autorităţilor egiptene. ''S-au dat dispoziţii pentru lansarea acestor proceduri'', a spus responsabilul cipriot.

Cetăţeanul egiptean în cauză va rămâne în detenţie în Cipru până la extrădarea sa, ceea ce înseamnă câteva săptămâni.

Procurorul egiptean Nabil Ahmed Sadek solicitase extrădarea lui Seif al-Din Mohamed Mostafa în Egipt, în virtutea unui acord semnat de Nicosia şi Cairo în 1996.

Seif al-Din Mohamed Mostafa este acuzat că pe 29 martie a deturnat un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir. Dotat cu o falsă centură explozivă, el l-a obligat pe comandantul avionului ce avea la bord 55 de pasageri şi efectua un zbor intern între Alexandria şi Cairo să aterizeze la Larnaca, în Cipru.

Deturnarea avionului egiptean a fost una atipică, piratul aerului nefiind în acest caz un terorist. Descris după incident drept 'instabil psihologic', el a fost motivat doar de dorinţa de a-şi revedea fosta soţie, o cipriotă care locuieşte în Larnaca. După ce avionul a aterizat în Cipru, piratul aerului a eliberat pasagerii şi în final s-a predat.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Egipt autoritati egyptair