x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Rusia resping acuzațiile lui Aleksei Navalnîi privind modul în care este tratat în închisoare. Opozantul rus intră în greva foamei

Autoritățile din Rusia resping acuzațiile lui Aleksei Navalnîi privind modul în care este tratat în închisoare. Opozantul rus intră în greva foamei

01 Apr 2021   •   13:54

Autoritățile penitenciare din Rusia au respins acuzațiile făcute de opozantul Aleksei Navalnîi privind modul în care este tratat în închisoare. Navalnîi a declarat că nu primește îngrijirea medicală de care are nevoie și este privat de somn.

Opozantul rus a început miercuri o grevă a foamei pentru a forța conducerea centrului de detenție IK-2, unde este închis, să îi acorde asistență medicală adecvată pentru durerile acute de spate și picioare.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea legii și pentru ca un medic pe care l-am ales să fie lăsat să vină să mă vadă”, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram. Mesajul a fost publicat prin intermediul avocaților săi.  

Acesta a acuzat săptămâna trecută că gardienii îl trezesc din oră în oră în cursul nopții și îi ignoră apelurile de a primi îngrijiri medicale. Occidentul a cerut în mod repetat eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

„Ofiţerii din centrul de corecţie respectă cu stricteţe dreptul tuturor deţinuţilor la somn neîntrerupt timp de opt ore. Aceste măsuri nu interferează cu odihna condamnaţilor. Navalnîi primeşte întreaga îngrijire medicală necesară în concordanţă cu condiţiile sale medicale actuale”, a declarat miercuri conducerea penitenciarelor din regiunea Vladimir, unde este localizat centrul IK-2, adăugând că gardienilor li se cere să patruleze şi să controleze vizual toţi deţinuţii în timpul nopţii.

Opozantul rus, cunoscut pentru anchetele sale anticorupție ce vizau elita politică rusă, a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic în luna august a anului trecut. Navalnîi a fost arestat în luna ianuarie, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde a fost internat.

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi Rusia