x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile italiene au confiscat bunuri ale mafiei calabreze în valoare de 420 milioane de euro

Autorităţile italiene au confiscat bunuri ale mafiei calabreze în valoare de 420 milioane de euro

de Agerpres    |    13 Mar 2014   •   21:14

Parchetul din Calabria (sudul Italiei) a anunţat joi confiscarea de bunuri aparţinând unor clanuri ale mafiei 'Ndrangheta în valoare totală de 420 milioane de euro, informează AFP.

Au fost puse sub sechestru complexe turistice de pe coasta Mării Ionice, firme de construcţie, vehicule utilitare, maşini de lux, conturi şi alte investiţii financiare legate de 40 de persoane, dintre care 20 au făcut obiectul unui mandat de arestare la 5 martie, în cadrul operaţiunii Metropolis. Este vorba de membri ai clanurilor Aquino şi Morabito.

Acţiunea parchetului a vizat de asemenea o serie de activităţi comerciale din Roma, între care cafeneau 'Fiume' din apropiere de Via Veneto, bulevardul considerat un Champs-Elysees al capitalei italiene.

'Mafiile sunt holdinguri financiare şi este evident că mizează pe Roma şi împrejurimi. Operaţiunile din ultimii ani arată că au o predilecţie pentru baruri, cafenele, restaurante de lux şi case de modă', notează cunoscuta asociaţie antimafia Libera.

Recent, pe Via Veneto s-a închis, din motive economice, faimoasa 'Cafe de Paris', frecventată în anii '60 de Federico Fellini şi Marcello Mastroianni, după ce în 2009 fusese confiscată de la 'Ndrangheta, care o preluase prin intermediul unui frizer care nu dispunea de fapt de niciun venit, menţionează AFP.

×
Subiecte în articol: mafia