x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile italiene spun că școlile nu vor putea fi deschise în luna mai

Autoritățile italiene spun că școlile nu vor putea fi deschise în luna mai

17 Apr 2020   •   18:50
Autoritățile italiene spun că școlile nu vor putea fi deschise în luna mai

Italia nu va putea deschide şcolile în luna mai, aşa cum va face Germania, a afirmat ministrul Educaţiei, Lucia Azzolina, transmite DPA.

"Guvernul va lua o decizie în câteva zile. Însă în actuala situaţie de sănătate, deschiderea şcolilor în mai devine tot mai puţin probabilă cu fiecare zi care trece", a afirmat demnitarul pentru cotidianul Corriere della Sera.

"Ar însemna mobilizarea a opt milioane de elevi", a adăugat ea.

În privinţa părinţilor care trebuie să stea cu copiii acasă, ministrul a spus că autoritățile îi va susţine cu mai multe permise de concedii parentale şi subvenţii extinse pentru îngrijirea copilului.

Ea a mai afirmat că nu îi place ideea ca elevii să poartă măşti la şcoală şi că ar fi nepractic să li se ceară copiilor să respecte distanţarea socială.

Restricțiile actuale expiră la 3 mai. 

Guvernul se află sub presiunea grupurilor de afaceri şi a regiunilor mai industrializate din nord de a permite o reluare treptată a activităţilor economice începând cu 4 mai.

Italia a fost cel mai puternic lovită de pandemia de coronavirus dintre ţările europene. A fost prima ţară din Europa care a introdus măsuri de izolare la nivel naţional, la 10 martie, şi ar putea fi una dintre ultimele care le va relaxa.

 

×
Subiecte în articol: şcoli italia redeschidere scoli