x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment de la Casa Albă: Riscul de „Armaghedon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor cubaneze!

Avertisment de la Casa Albă: Riscul de „Armaghedon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor cubaneze!

07 Oct 2022   •   12:00
Avertisment de la Casa Albă: Riscul de „Armaghedon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor cubaneze!
Sursa foto: Hepta

Președintele american, Joe Biden, a avertizat că riscul de „Armaghedon" nuclear este la cel mai ridicat nivel de la criza rachetelor cubaneze din 1962, informează Sky News.

Casa Albă a declarat în repetate rânduri că nu a văzut niciun indiciu că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare, în ciuda a ceea ce numește „sabotajul nuclear al lui Putin".

Totuși, liderul american a dezvăluit joi că îl urmărește cu atenție pe Putin și analizează modul în care acesta ar putea reacționa în timp ce armata ucraineană face progrese pe front.

„Pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, avem o amenințare directă cu utilizarea armelor nucleare, dacă, de fapt, lucrurile continuă pe calea pe care au luat-o. Nu ne-am mai confruntat cu perspectiva Armaghedonului de la Kennedy și criza rachetelor cubaneze", a declarat Biden la New York.

Biden a adăugat că el și oficialii americani caută o soluție diplomatică.

În criza rachetelor cubaneze din 1962, SUA, sub conducerea președintelui John Kennedy, și Uniunea Sovietică, sub conducerea lui Nikita Hrușciov, au fost aproape de utilizarea armelor nucleare. Părțile au fost în conflict din cauza prezenței rachetelor sovietice în Cuba.

(sursa: Mediafax)

×