x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima avertizare de viscol din ultimii 34 de ani, în California! 

Prima avertizare de viscol din ultimii 34 de ani, în California! 

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2023   •   15:15
Prima avertizare de viscol din ultimii 34 de ani, în California! 
Sursa foto: Hepta

Mai multe regiuni din sudul Californiei sunt vizate de o avertizare de viscol, prima din 1989 încoace. Meteorologii prognozează ninsori în cantități record în apropiere de Los Angeles până sâmbătă.

O furtună masivă a adus viscole majore și temperaturi sub zero grade în nordul SUA. Valul de frig apare imediat după ce unele părți din sud-estul SUA s-au confruntat cu un val de căldură și cu temperaturi record pentru această perioadă a anului.

Frontul atmosferic înghețat se întinde de-a lungul întregii coaste de vest a SUA, precum și a provinciei canadiene British Columbia.

Avertizarea de furtună de iarnă este în vigoare pentru munții de coastă din comitatul Ventura și pentru munții din comitatul Los Angeles de la începutul zilei de vineri până sâmbătă, a declarat Serviciul Național de Meteorologie (NWS), potrivit BBC.

Stratul de zăpadă ar putea ajunge la 2,4 metri în apropierea orașului Los Angeles și la 1,5 metri în munții din jurul orașului Santa Barbara.

NWS a precizat că zăpada abundentă va fi însoțită de vânt puternic și „vizibilitate aproape zero".

Joi, școlile din nord-vestul statului au fost închise.

„Aceasta este prima zi cu zăpadă pe care am avut-o în cei 31 de ani de când lucrez în acest district", a declarat Jeff Napier, un oficial din cadrul Del Norte County Schools District, pentru Los Angeles Times.

Părțile mai joase din sudul Californiei ar putea avea parte și de zăpadă, pe lângă ploaie, pe măsură ce furtuna se deplasează spre sud în weekend, spun meteorologii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viscol california avertizare meteo