x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un octogenar australian a încercat să deturneze un avion. Pilotul a fost nevoit să-l plesnească pentru a recăpăta controlul

Un octogenar australian a încercat să deturneze un avion. Pilotul a fost nevoit să-l plesnească pentru a recăpăta controlul

26 Aug 2014   •   18:56
Un octogenar australian a încercat să deturneze un avion. Pilotul a fost nevoit să-l plesnească pentru a recăpăta controlul

Un aviator australian, care pilota un avion de patru locuri, a fost nevoit să aterizeze în mijlocul unui câmp şi să transmită semnale de alarmă după ce pasagerul său de 82 de ani a încercat să deturneze aeronava.

Octogenarul a închiriat avionul luni, pentru o călătorie de afaceri din suburbia Bankstown a Sydneyului către oraşul Cowra, aflat la 186 de kilometri distanţă.

În timpul zborului, însă, bătrânul a devenit agitat şi s-a repezit la panoul de control al avionului Beechcraft Duchess. Acesta a reuşit să oprească unul dintre motoarele avionului, apucând apoi de manetă.

Pilotul de 23 de ani a fost nevoit să-l plesnească pe octogenar, reuşind la un moment dat să-l imobilizeze şi să recapete controlul asupra avionului.

Acesta a lansat un semnal de alarmă şi a aterizat pe un câmp.

"Pilotul a dat dovadă de multă iscusinţă în timpul aterizării şi îi mulţumim pentru profesionalism", se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

Inspectorul de poliţie Mark Wall, care a preluat cazul, spune că octogenarul se află în spital, cu răni la faţă, însă în afara oricărui pericol. Pilotul a fost tratat pentru o pasageră stare de şoc, după care a fost externat.

Încă nu se ştie de ce octogenarul a încercat să preia controlul avionului, poliţia urmând să investigheze incidentul. 

×
Subiecte în articol: avion deturnat octogenar