x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion rus doborât: Erdogan regretă că Putin nu a răspuns la apelurile sale telefonice

Avion rus doborât: Erdogan regretă că Putin nu a răspuns la apelurile sale telefonice

26 Noi 2015   •   19:34
Avion rus doborât: Erdogan regretă că Putin nu a răspuns la apelurile sale telefonice

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a exprimat joi regretul că omologul său rus Vladimir Putin nu a răspuns la apelurile sale telefonice după ce armata turcă a doborât un bombardier rus acuzat că a încălcat spaţiul aerian al Turciei, la frontiera cu Siria, informează AFP.

'După eveniment l-am sunat pe Putin, însă nici până la această oră Putin nu a răspuns', a declarat preşedintele turc, într-un interviu acordat postului de televiziune France 24.

Potrivit lui Erdogan, 'poate că s-ar fi putut împiedica în alt mod această încălcare a spaţiului aerian' (al Turciei) dacă 'noi am fi ştiut că acesta era un avion rus'.

Avionul rus de luptă Su-124 a fost doborât de două avioane de vânătoare F-16 aparţinând Turciei. Ankara susţine că acesta a pătruns în spaţiul său aerian, în timp ce Moscova, care denunţă o "provocare planificată", afirmă contrariul, că a fost lovit fără nicun fel de atenţionare în spaţiul aerian al Siriei. Incidentul va avea 'consecinţe grave' pentru relaţiile bilaterale, avertizase preşedintele rus Vladimir Putin la câteva ore după doborârea aparatului de zbor rus.

×