x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama: Rusia va înţelege în cele din urmă că nu îşi va atinge obiectivele prin forţă brută în Ucraina

Obama: Rusia va înţelege în cele din urmă că nu îşi va atinge obiectivele prin forţă brută în Ucraina

26 Mar 2014   •   21:31
Obama: Rusia va înţelege în cele din urmă că nu îşi va atinge obiectivele prin forţă brută în Ucraina

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat miercuri la Bruxelles că Rusia va înţelege în cele din urmă că 'nu îşi va atinge obiectivele' prin 'forţă brută' în Ucraina, relatează AFP.

"Cu timpul şi atât timp cât rămânem uniţi, poporul rus îşi va da seama că nu poate obţine securitatea, prosperitatea şi statutul dorite prin forţă brută", a declarat preşedintele american, într-un discurs rostit la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles.

În contextul în care ţări din Est ca Polonia şi Lituania sunt preocupate de situaţia din Ucraina, preşedintele american a asigurat că NATO 'nu va ezita'. 'Ţările din NATO nu sunt niciodată singure', a adăugat liderul de la Casa Albă, apreciind drept 'absurd' ca SUA să fie acuzate de complicitate cu 'fascişti' în Ucraina.

Preşedintele american s-a declarat totodată 'încrezător' în faptul că valorile 'demnităţii umane, ale drepturilor omului şi ale statului de drept vor triumfa'.

×
Subiecte în articol: barack obama Rusia ucraina forta bruta