x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat arestat în Cisiordania pentru că a mâncat în public în timpul Ramadanului

Bărbat arestat în Cisiordania pentru că a mâncat în public în timpul Ramadanului

02 Iun 2017   •   15:05
Bărbat arestat în Cisiordania pentru că a mâncat în public în timpul Ramadanului

Un bărbat care a încălcat public luna de ajun a Ramadanului într-o localitate din nordul Cisiordaniei a fost arestat de poliţia palestiniană, au declarat EFE surse ale poliţiei. 

Faptele au avut loc miercuri în Fareaa, o mică localitate din apropiere de Tubas, a declarat EFE locotenent-colonelul Luay Izreqat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei palestiniene. 

Bărbatul ar putea fi condamnat la o lună de închisoare, dacă se aplică o lege iordaniană din 1960, în vigoare în Cisiordania până la războiul din 1967. 

Ramadanul este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Postul, reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului şi necesită abţinerea de la orice fel de mâncare, băutură şi activitate sexuală pe parcursul întregii zile. 

În această lună de post strict pentru musulmanii practicanţi, multe cafenele şi restaurante oferă mâncare înainte de apusul soarelui, având însă ferestrele acoperite pentru ca cei din interior să nu poată fi văzuţi sau identificaţi din afară, notează EFE.AGERPRES

×