x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi bărbați înarmați au fost uciși de israelieni în Cisiordania

Doi bărbați înarmați au fost uciși de israelieni în Cisiordania

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   07:40
Doi bărbați înarmați au fost uciși de israelieni în Cisiordania
Sursa foto: Hepta

Trupele israeliene au ucis sâmbătă doi palestinieni înarmați în Cisiordania, într-o încăierare declanșată de un raid al armatei în apropierea unui oraș.

Martorii au declarat că trupele israeliene s-au confruntat sâmbătă cu bărbați înarmați, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al armatei a spus că trupele au deschis focul asupra mașinii după ce au fost atacate și că nu au existat victime israeliene. În interiorul vehiculului, care s-a izbit de un zid în timpul incidentului, au fost găsite pete de sânge.

Gruparea militantă palestiniană Jihadul Islamic susține că bărbații morți sunt membri ai organizației. Unul dintre bărbați a fost revendicat și de Brigăzile Martirilor Al Aqsa, o ramură armată a facțiunii Fatah a președintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Decesul unui al treilea atacator al Jihadului Islamic, care fusese rănit într-un schimb de focuri cu armata israeliană la începutul lunii ianuarie, a fost anunțat sâmbătă.

În primele două săptămâni ale anului 2023, 11 palestinieni au fost uciși în raiduri, inclusiv trei adolescenți, potrivit oficialilor palestinieni. Niciun militar israelian nu a fost ucis în aceste operațiuni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cisiordania Israel