x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băsescu vrea ca observatori din România să meargă în Ucraina, în cadrul misiunii OSCE

Băsescu vrea ca observatori din România să meargă în Ucraina, în cadrul misiunii OSCE

de Agerpres    |    06 Mar 2014   •   20:19
Băsescu vrea ca observatori din România să meargă în Ucraina, în cadrul misiunii OSCE
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România va avea un rol privind rezolvarea situaţiei din Ucraina, menţionând că deja a aprobat participarea ţării noastre cu experţi la misiunea OSCE.

Băsescu a participat la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina.

"În timp ce mă aflam în Consiliu, am aprobat participarea cu personal la misiunea OSCE, deja. Deocamdată viabil este OSCE şi deja am aprobat participarea în timpul Consiliului cu experţi în intelligence şi vom vedea mai departe cu ce putem contribui, dar sigur vom avea un rol, pentru că am probat a fi buni cunoscători ai situaţiei din Ucraina", a afirmat Băsescu.

Preşedintele a declarat că prin Concluziile Consiliului European de joi se cer retragerea imediată a Forţelor Armatei Federaţiei Ruse în spaţiile de staţionare permanente, precum şi permiterea accesului observatorilor internaţionali.

"Se aprobă Concluziile Consiliului Afaceri Externe din 3 martie, care califică acţiunile Federaţiei Ruse ca fiind acte de agresiune. Aş sublinia doar că România a fost primul stat care a calificat intervenţia în Ucraina ca fiind o agresiune. De asemenea, concluziile Consiliului de astăzi (n.r. joi) condamnă violarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Prin Concluzii, se cere retragerea imediată a Forţelor Armatei Federaţiei Ruse în spaţiile de staţionare permanente. De asemenea, se cere Federaţiei Ruse să permită imediat accesul observatorilor internaţionali", a declarat Băsescu la finalul reuniunii.

×
Subiecte în articol: ucraina ue ucraina ue rusia