x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BCE lansează un program de achiziții în valoare de 750 miliarde de euro pentru combaterea pandemiei

BCE lansează un program de achiziții în valoare de 750 miliarde de euro pentru combaterea pandemiei

19 Mar 2020   •   11:11
BCE lansează un program de achiziții în valoare de 750 miliarde de euro pentru combaterea pandemiei

Banca Centrală Europeană (BCE) anunță lansarea unui program de achiziții pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 750 de miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat pe BCE. Achizițiile vor putea fi făcute până la sfârșitul anului 2020.

Consiliul guvernatorilor a decis lansarea unui nou program de cumpărare de active în sectorul privat și public pentru a proteja politica monetară în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Consiliul guvernatorilor va încheia achizițiile de active nete în cadrul acestui program după ce criza provocată de COVID-19 se va încheia, dar nu înainte de sfârșitul anului 2020.

„BCE se va asigura că toate sectoarele economiei pot beneficia de condiții de finanțare care le permit să facă față acestui șoc. Acest lucru se aplică în mod egal familiilor, firmelor, băncilor și guvernelor”, menționează comunicatul BCE.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bce pandemie achizitii