x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Nu vrem sânge vaccinat"! Părinții unui bebeluș de 4 luni, care refuză ca acesta să fie operat, riscă să piardă tutela

"Nu vrem sânge vaccinat"! Părinții unui bebeluș de 4 luni, care refuză ca acesta să fie operat, riscă să piardă tutela

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   16:58
"Nu vrem sânge vaccinat"! Părinții unui bebeluș de 4 luni, care refuză ca acesta să fie operat, riscă să piardă tutela

Autorităţile din  Noua Zeelandă au cerut marţi justiţiei să le încredinţeze custodia unui bebeluş ai cărui părinţi se opun unei operaţii chirurgicale menite să-i salveze viaţa, de teamă ca nu cumva el să primească sânge de la donatori vaccinaţi împotriva COVID-19.

Un bebeluş de patru luni, a cărui identitate este ţinută secretă la ordinul Curţii de Justiţie, suferă, potrivit mamei lui, de stenoză de valvă pulmonară, boală cardiacă ce necesită operaţie, scrie Antena3CNN.

Iintervenţie a fost întârziată, deoarece  părinţii vor ca sângele care ar putea să-i fie transferat copilului în blocul operator să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager împotriva COVID-19.

Solicitarea lor a fost respinsă, pentru că spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoane vaccinate de cel donat de persoane nevaccinate, niciuna dintre cele două categorii neprezentând mai multe riscuri ca cealaltă.

 

×
Subiecte în articol: bebelus interventie sange vaccinat