x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belarus: Lukașenko încearcă o reconciliere cu protestatarii

Belarus: Lukașenko încearcă o reconciliere cu protestatarii

de Dan Constantin    |    15 Aug 2020   •   09:56
Belarus: Lukașenko încearcă o reconciliere cu protestatarii
Sursa foto: Sergei Chuzavkov/Sergei Chuzavkov/SOPA Images via

Protestatarii care și-au continuat acțiunile de contestare a realegerii lui Alexander Lukașenko la președinția țării nu au mai fost agresați de forțele de ordine. Ria Novosti relatează că manifestația de vineri seara din MINSK a fost pașnică.

Persoanele reținute în timpul ciocnirilor cu poliția după anunțarea rezultatului  votului de duminică - circa 2000- au fost eliberate din arest , responsabilii de grad înalt din ministerul de interne cerându-și scuze pentru intervenția în forță a forțelor de ordine. În mai multe multe fabrici importante din Belarus au avut loc acțiuni de protest față de violențele poliției. Lukașenko a condus o reuniune a consiliului pentru securitate în care a apreciat că protestele sunt orhestrate din străinătate, iar grevele afectează producția, concurența străină așteptând să intre pe piața din Belarus. 

Svetlana Tikhanovsfaia, care s-a refugiat în Lituania după ce a pierdut alegerile, a anunțat formarea unui consiliu de coordonare pentru transferul puterii.

Sursa citată anunță că 32 de cetățeni ruși arestați în Belarus înainte de alegeri au fost extrădați și au ajuns la Moscova.

×