x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ben Laden, cat pe ce sa fie prins

Ben Laden, cat pe ce sa fie prins

17 Mar 2004   •   00:00

Cel mai cautat terorist din lume, Ossama ben Laden, a scapat ca prin urechile acului de trupele americane si franceze pornite in cautarea lui, pe teritoriul Afganistanului.

INCOLTIT. Generalul Henri Bentegeat, seful fortelor armate franceze, a spus ca ben Laden ar fi scapat de cateva ori din incercuirea soldatilor. "Oamenii nostri nu au fost prea departe de el. In cateva ocazii, cred chiar ca ne-a scapat, desi il incoltiseram din toate partile", a mai spus Bentegeat, fara a detalia unde sau cand s-au petrecut aceste evenimente.

AJUTAT DE TEREN. Generalul francez considera ca teroristul numarul unu in lume a fost favorizat si de relieful Afganistanului: "Terenul este favorabil celor care se ascund, sunt retele subterane peste tot". Pentru Bentegeat, reteaua terorista Al-Qaeda, condusa de ben Laden, este ca o hidra cu mai multe capete: "Daca soldatii captureaza un cap, vor rasari altele in loc". Cu toate acestea, soldatii din subordinea sa sunt hotarati sa puna mana pe ben Laden pana la sfarsitul anului, pentru ca este "indispensabil, pentru justitie si pentru victimele atacurilor monstruoase ale Al-Qaeda". (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe