x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benjamin Netanyahu desființează cabinetul de război israelian

Benjamin Netanyahu desființează cabinetul de război israelian

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   13:45
Benjamin Netanyahu desființează cabinetul de război israelian

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a desființat cabinetul de război al țării, a declarat un oficial israelian pentru CNN.

Decizia lui Netanyahu vine după ce liderul opoziției, Benny Gantz, și-a anunțat săptămâna trecută retragerea din acest organism și după ce ministrul securității naționale, Itamar Ben-Gvir, a cerut să se alăture acestuia.

Între timp, Netanyahu s-a lovit de apeluri tot mai dese din partea membrilor de extremă dreapta ai coaliției sale, ministrul de finanțe Bezalel Smotrich și ministrul securității naționale Itamar Ben-Gvir, pentru a se alătura cabinetului de război.

Cabinetul de război a fost format la cinci zile după începerea războiului dintre Israel și Hamas și i-a inclus nu doar pe Netanyahu și Gantz, ci și pe ministrul Apărării, Yoav Gallant.

Alți politicieni, precum Gadi Eisenkot și Ron Dermer, au participat, de asemenea, în calitate de observatori.

„Netanyahu ne împiedică să avansăm spre o victorie reală [în Gaza]", a declarat Gantz într-un discurs televizat, anunțând decizia sa „complexă și dureroasă" de a părăsi guvernul.

El l-a acuzat pe Netanyahu că a pus considerentele sale politice personale înaintea unei strategii postbelice pentru Fâșia Gaza, susținând că „deciziile strategice fatale sunt întâmpinate cu ezitare și amânare din cauza unor considerente politice" și l-a îndemnat pe premier să organizeze alegeri în următoarele luni.

„Fac apel la Netanyahu: stabiliți o dată convenită pentru alegeri. Nu lăsați ca poporul nostru să fie sfâșiat", a declarat Gantz.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu cabinet razboi